Sport

Only Friends
Wij zijn een sportclub speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking. Het mooie van Only Friends is dat wij zelf geen beperking kennen. Onze slogan is dan ook:

“je bent goed zoals je bent!”

Telefoonnummer: 020-3331250
E-mail: info@onlyfriends.nl
Website: http://www.onlyfriends.nl

 

FitKids
Fitkids is een fitness- en oefenprogramma opgezet door Stichting Fitkids voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De kinderen trainen en bewegen gedurende een half jaar tot een jaar onder begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut.

Telefoonnummer: 020-6770149
E-mail: info@fitkids.nl
Website: http://www.fitkids.nl

 

Fonds Gehandicaptensport
In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die om te kunnen sporten extra ondersteuning nodig hebben. Sporten voor mensen met een handicap is nog steeds niet vanzelfsprekend. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport.

Telefoonnummer: 020-7372170
E-mail: info@fondsgehandicaptensport.nl
Website: https://www.fondsgehandicaptensport.nl/

 

Gehandicaptesport
Gehandicaptensport is sport en bewegen op maat, op zowel competitief als recreatief niveau, voor mensen met een handicap. Gehandicaptensport Nederland wil sporters met een handicap inspireren om te excelleren en de kracht van sport te ervaren, ongeacht niveau of handicap.

Telefoonnummer: 030-7513870
E-mail: info@gehandicaptesport.nl
Website: http://www.gehandicaptesport.nl

 

Sportparken Amsterdam Oost
Het stadsdeel vindt het belangrijk dat iedereen een passende sport kan kiezen op haar of zijn niveau. Dat geldt ook voor mensen met een motorische, auditieve of visuele beperking, mensen met een chronische aandoening en voor mensen met een verstandelijke beperking.
De gehandicaptensport is volop in ontwikkeling er zijn steeds meer verenigingen waar gehandicaptensport mogelijk is gemaakt er waar volop getraind en gespeeld wordt.

Telefoonnummer: 14020
E-mail: sport@amsterdam.nl
Website: http://sportparkenamsterdamoost.nl/gehandicapten